Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξάνεται η οπλοκατοχή στην Ευρώπη


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες προχωρούν στην απόκτηση πυροβόλων όπλων με στόχο την αυτοάμυνα και την προστασία των ίδιων και των συγγενών τους.

Σύμφωνα με την μελέτη, στην Τσεχία παρατηρήθηκε κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 αύξηση απο 6.000 σε 300.000 άδειες οπλοκατοχής. Παρόμοια αυξητική τάση παρατηρήθηκε και στην Ελβετία ενώ στην Αυστρία, το ενδιαφέρον για την οπλοφορία αυξήθηκε κατα την διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Όπως πολλοί δηλώνουν, ο πραγματικός αριθμός που κατέχουν όπλα στην Ε.Ε. είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος απο αυτός που έχει επίσημα ανακοινωθεί. Μετά το περιστατικό της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του σατυρικού εντύπου Charlie Hebdo το 2015, η ΕΕ θα νομοθετούσε για την απαγόρευση στην πρόσβαση πολυβόλων όπλων απο πολίτες.

Αυτή ήταν μια απόφαση που πολλοί Ευρωπαίοι ακτιβιστές υπέρ της οπλοκατοχής, όπως η  Firearms United πάλεψε σκληρά για να το αποτρέψει. Ένας εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η τρομοκρατία δεν θα σταματήσει εάν η ΕΕ αποφασίσει να περιορίσει τα όπλα και την οπλοκατοχή. Η ένωση πιστεύει επίσης ότι οι πολίτες είναι εύκολος στόχος των τρομοκρατών και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που πρέπει να ξέρουν και να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: