Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Το σήμα της εβδομάδας: Εθνική ομάδα Γροιλανδίας



Δημήτρης Βαρσάνης


Μιας και αυτές τις ημέρες έχουμε νιώσει για τα καλά στο "πετσί" μας ένα μίνι "παγετώνα" στη χώρα μας - με το νερό να μην κυκλοφορεί και τη θέρμανση να μην ζεσταίνει μεταξύ άλλων - θα σας παρουσιάσουμε το σήμα της πιο παγωμενης και απόμακρης χώρας του κόσμου.

Υπάρχουν χιλιάδες καλύτερα παραδείγματα για ποδόσφαιρο από την Εθνική ομάδα της Γροιλανδίας. Σε μια πάρα πολύ κρύα χώρα που είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη στον κόσμο, σε ένα τεράστιο νησί του οποίου τα 3/4 είναι μόνιμα καλυμμένα από ένα στρώμα πάγου το ποδόσφαιρο έχει βρει έναν τρόπο για να ευδοκιμήσει.



Η εθνική ομάδα αποτελείται από παίκτες από το Εθνικό πρωτάθλημα παίζοντας τα παιχνίδια της στο 2.000 θέσεων Nuuk Stadium, το όνομά του το οποίο προέρχεται από την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας στο οποίο εδρεύει. Είναι ένας πολλαπλών χρήσεων αθλητικός χώρος όπου οι άνθρωποι κάθονται ακόμα και πάνω στο βράχο γύρω από το γήπεδο για να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους. Στο σύνολό του ο πληθυσμός της Γροιλανδίας είναι γύρω στους 56.000 κατοίκους όμως κατά μέσο όρο υπάρχουν μόνο 0,03 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο εκεί.



Στις κατοικήσιμες περιοχές του νησιού όπως το Nuuk, οι άνθρωποι παίζουν ποδόσφαιρο όπου περιβάλλονται από όμορφα τοπία. Ποδοσφαιριστές όπως ο Robert Pires έχουν πάει στη Γροιλανδία για να παίξουν έναν αγώνα και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γροιλανδίας συνεχίζει να προσπαθεί να πετύχει την επιλεξιμότητα της σε Διεθνή τουρνουά και να γίνει επίσημα αναγνωρισμένη από τη FIFA. Εν τω μεταξύ η Γροιλανδία παίζει τα περισσότερα από τα παιχνίδια της εναντίον των Νήσων Φερόε και της Ισλανδίας και έχει κληθεί επίσης από ομάδες από Αγγλικά νησιά όπως το Guernsey.

Το σήμα της εθνικής ομάδας παρουσιάζει το νησί της Γροιλανδίας το οποίο είναι το οκταπλάσιο σε μέγεθος όλου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: