Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Έτοιμοι για την τελική επίθεσή τους οι Βρετανοί πεζοναύτες


Με φορτωμένους τους γεμιστήρες τους στα γιλέκα μάχης τους, οι πολυβολητές της 40ής μοίρας των Βρετανών πεζοναυτών θα οδηγήσουν τους συντρόφους τους στην τελική κατάληψη του μεσαιωνικού κάστρου του Edingham, κοντά στο Dalbeattie της νοτιοδυτικής Σκωτίας, όπου θα είναι και η τελική φάση της πρώτης εβδομάδας της διεθνούς άσκησης Joint Warrior. (Το ξέρω ότι η επίσημη ανακοίνωση της άσκησης έλεγε ότι έληγε την Παρασκευή αλλά εδώ μιλάμε για ειδικές δυνάμεις)


Οι Βρετανοί πεζοναύτες διένυσαν απο την απόβασή της στην παραλία του Lyne, κοντά στο Stranraer της Σκωτίας μέχρι το Μεσαιωνικό κάστρο του 16ου αιώνα, 40 μίλια συνολικά εμπλεκόμενοι συνεχώς σε μάχες και ρεαλιστικά σενάρια που θα αντιμετωπίσουν οι άνδρες της 40ής μοίρας σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες.


«Αποβιβαζόμενοι στις ακτές και εμπλεκόμενοι με εχθρικές δυνάμεις είναι αυτό που κάνουν οι Βρετανόι Πεζοναύτες εδώ και 350 χρόνια. Η άσκηση Joint Warrior είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμαστούν όλες οι δυνατότητες όλων των μονάδων των πεζοναυτών με την εμπλοκή όλων των διαθέσιμων μέσων» αναφέρει ο ο Λοχαγός - διοικητής του λόχου Alpha της 40ης Μοίρας των Βρετανών πεζοναυτών.



Στην άσκηση συμμετείχαν άνδρες της 40ής, 42ης και 45ής μοίρας βρετανών πεζοναυτων και μάλιστα, οι άνδρες της 42ής μοίρας είχαν τον ρόλο των «κακών». Επίσης, η συγκεκριμένη άσκηση ήταν και μια αξιολόγηση των δυνατοτήτων της 40ης μοίρας καθώς είναι η σειρά της να βρίσκεται σε κατάσταση rediness.

Δεν υπάρχουν σχόλια: